2/2015-16 Granin väri on vihreä!

GrIFK vietti viime perjantaina virallisia 90-vuotisjuhliaan. Jääkiekon eteen arvokasta ja ansiokasta työtä tehneet palkittiin hopeisella tai kultaisella ansiomerkillä. Ketään syrjimättä tai väheksymättä nostetaan kultamerkkiläisistä esiin pitkäaikainen kiekkokoulumme ohjaaja Mikko Salminen, edeltäjäni Mikael ”Miku” Tötterman, Suomen pitkäaikaisin valmennuspäällikkö/ urheilutoimenjohtaja Samuli Agarth sekä kaikessa mahdollisessa mukana ollut ja oleva Jussi Rapo. Edellä mainitut, samoin kuin kaikki palkitut ovat tehneet seuramme ja kauniaislaisen jääkiekon eteen töitä vuosikymmeniä.  Suurimmat onnittelut ja nöyrimmät kiitokset palkituille!

Tilaisuudessa julkistettiin myös seuran historiikki, ”Granin väri on vihreä”. Nimen selitys löytyy kirjan alkusivuilta ja se osoittaa seurallamme olevan erittäin suuri merkitys Kauniaisissa. Jaana Af Hällström on kirjoittanut hienon ja suurta työtä vaatineen kirjan. Historiikkia voi ostaa kahviosta 25 euron hintaan. Oiva isänpäivälahja!

Juhlavuosi jatkuu 14.11.2015 GrIFK Jääkiekon Gaalaillan merkeissä. Kaikki mukaan! Urheilullinen elämäntapa -seminaari urheilijan vanhemmille järjestetään 15.11.2015. Luennoimassa on mm. alan todellinen asiantuntija, urheilulääkäri ja valmentaja Harri Hakkarainen. Luvassa on erittäin kattava tietopaketti urheilevan lapsen kasvusta.

Jäähallin remontti viivästyi kesällä, jonka johdosta jouduimme perumaan Slapshot-leirimme ja hankkimaan ulkopuolista jäätä kolmen viikon ajan. Olemme toimittaneet liikuntalautakunnalle kirjelmän, jossa pyydämme kaupunkia osallistumaan taloudellisen tappion kattamiseen. Asia käsitellään lautakunnan marraskuun lopun kokouksessa. Palaamme tuolloin asiaan, mutta mikäli kaupunki ei voi tai halua osallistua yhteisiin talkoisiin, joudumme pohtimaan kaikkien joukkueiden muistamista lisälaskulla, suuruusluokaltaan n. 20 €/ pelaaja. Tämä on valitettavaa, mutta tähän on syytä varautua. Mikäli lisämaksuun päädytään, on pelaaminen tästä huolimatta seurassamme edullista verrattuna muihin pääkaupunkiseudun seuroihin.

Syyskokouksemme vahvisti kauden 2014-15 tilinpäätöksen viime viikolla ja myönsi hallitukselle vastuuvapauden. Tulos oli positiivinen, mutta tälle kaudelle on luvassa tappiota, mikäli kaupunki ei osallistu remontin viivästymisen aiheuttamaan tulonmenetykseen ja lisäkuluihin.

Uuden hallin osalta on positiivista virettä ilmassa. Kaupunki on kesäkuisen päätöksensä jälkeen 8.9.2015 saattanut hallin tarvitseman kaavamuutoksen vireille. Lisäksi olemme saaneet lisäselvityspyynnön, joka sisältää kuusi sivua tarkentavia kysymyksiä. Vastaamme kysymyksiin, jonka jälkeen päätetään lainantakauksesta. Myönteisessä tapauksessa hanke etenee tämän jälkeen yksinkertaistettuna siten, että kaavamuutos saatetaan valmiiksi ja rakentaminen alkaa.

Seuramme urheilutoiminta perustuu kiireettömyyteen, turvalliseen kasvuympäristöön ja suunnitelmallisuuteen. Käytännön toteutuksesta vastaavat valmennuksen ammattilaiset ja kokeneet valmentajamme. Urheilutoimintamme perustuu laadukkaaseen harjoittelukulttuuriin, jonka myötä pelaajamme ovat 15-vuotiaana valmiita kilpakiekon vaatimuksiin. Tämän jälkeenkin on vielä paljon matkaa kuljettavana, jatkuu pelaaminen millä tasolla tahansa. Urheilutoiminnanlinjauksemme on joka tapauksessa osoittanut toimivuutensa: C-nuoret saavuttivat tällä kaudella SM-sarjapaikan! Muut karsinnan läpäisseet ovat seurasateenvarjojen ykkösjoukkueita, SM-liigajoukkueiden ja KHL-joukkueen junnuja. Lisäksi SM-sarjaan pääsi vihreissä paidoissaan GrIFK. Käsittämättömän upea suoritus! Onnittelut joukkueelle ja tsemppiä koviin peleihin! 

Hyvää syksyn jatkoa ja hallilla nähdään,

Mika