1/2017-18 Suomi 100 vuotta!

100-vuotias ja 92-vuotias tapasivat Kauniaisten jäähallin kahviossa. Toinen oli pukeutunut sinivalkoiseen ja toisella oli yllään tummanvihreä ja valkoinen vaatetus.

Keskustelu oli pitkä, olihan molemmille tarttunut muistoja vuosien varrelta runsaasti. Tarinoissa vilahtelivat vuodet, päivämäärät, sodatkin; tärkeät tapahtumat ja henkilöt käytiin tarkasti läpi. Itsenäisyyttä, sinnikkyyttä, työteliäisyyttä ja pitkäjänteisyyttä kiiteltiin puolin ja toisin.

92-vuotias muisteli lämmöllä loppuvuotta 1985 ja tuolloin vielä uutta jäähallia. Vuosi 1995 ja never forget oli tapetilla, samoin vuoden 2011 ansioituneet vihreitä värejä edustaneet maailmanmestarit. Lisäksi todettiin nuorten urhojen maailmanmestaruudet vuosilta 2014 ja 2016 ja näiden tuoma positiivinen vaikutus uusien vihreävalkoisten lukumäärään. Uusien vihreävalkoisten alkutaival lauantaiaamuisin ja maanantai-iltaisin todettiin todella tärkeäksi. Keskusteluista ei myöskään unohdettu erästä punasinivalkoista, joka täyttää muutoin kunnioitettavat 120 vuotta.

Moni arvaa jo, mistä on kyse. Suomen sadatta itsenäisyyspäivää vietetään tänään. Suurimmat onnittelut! Jääkiekkotermein voidaan todeta, että matka on ollut pitkä, omaa peliä on pyritty pelaamaan, usein on turvauduttu myötäkarvaan, mutta omaa maalia on suojeltu ankarasti, työtä on tehty ahkerasti ja saatu oma joukkue huipulle yhteistyöllä. Avarakatseisuus on lisääntynyt ja on todettu, että yksin ei voida kaikkia asioita ratkoa.

GrIFK täyttää tänä vuonna 92 vuotta ja HIFK 120 vuotta. Jääkiekossa seurat ovat tehneet kuusi vuotta tiivistä yhteistyötä ja se on kehittynyt hurjin harppauksin eteenpäin. Yhteistyötä jatketaan, sitä kehitetään ja katsotaan positiivisesti tulevaisuuteen.

Tämä blogi on kauden ensimmäinen johtuen siitä, että olen odottanut, että voisin kertoa, milloin harjoitushallimme valmistuu. Hanke on vielä kesken ja päätökset lainatakauksesta puuttuvat, mutta tahtotila kaupungilla on oikea. Nyt etsimme lopullisia ratkaisumalleja siihen, että hanke voidaan toteuttaa. Halliyhtiö on halukas hallinnoimaan ja ylläpitämään nykyistä jäähallia. Tämä toimisi lainatakauksen vastinparina ja jalkapallo- ja tennishallien tavoin kaupunki takaisi lainamme. Keskustelut ja ahkera työ jatkuvat ja lopussa kiitos seisoo!

GrIFK Jääkiekko pyrkii olemaan aina eturintamassa, edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Teimme sateenvarjoseurayhteisön ennen kuin kukaan termiä edes käytti, hallistamme lähetettiin suoria junnupelejä ensimmäisten joukossa, pitkät yhteistyökumppanuudet tukevat talouttamme, kiireettömyyden ja pitkäjänteisyyden puolesta puhuvat tänä päivänä kaikki; niin kiekkoliitto kuin isot ja pienet seurat. Tätä on esimerkin näyttäminen. Se vaatii rohkeutta, näkemystä ja kokemusta, jota seurastamme on aina löytynyt, niin joukkueiden toimihenkilöistä, henkilökunnasta, valmentajista ja hallinnosta.

GrIFK Jääkiekko on moderni edelläkävijä ja tästä päivästä lähtien seurallamme on käytössään uusimmat, nykyaikaisimmat ja hienoimmat kotisivut. Olemme työstäneet nettiuudistustamme Janne Kalliolan johdolla pari vuotta ja nyt on valmista! Saanko esitellä: GrIFK Jääkiekon uudet nettisivut! Kiitos Janne ja Samuli Agarth suuresta ponnistuksesta!

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Hyvää Itsenäisyyspäivää ja Onnea Suomi 100 v!

Hallilla nähdään,

Mika