1/2016-17 Kausi 2016 – 17 on alkanut!

Jäähalli aukaisi ovensa viime viikolla ja samalla alkoi (jää)kausi 2016 – 17. Pelaajamme ovat heinäkuussa pitäneet huolta kesäharjoittelustaan omatoimisesti. Ensimmäisten kahden viikon aikana on nähty, että pelkästään laiturinnokassa omatoimista jaksoa ei ole vietetty.

Starttasin mökin pihasta sunnuntaina klo 12.30 ja taivas repesi samalla hetkellä rankkasateeseen. Ilmeisesti sain ilmoituksen, että kesäloma on ohitse. Illalla olimme jo jäällä -04:sten kanssa ja fiilis pelaajilla ja valmentajilla oli, että jäällä oloa oli ollut ikävä.

Maanantaina alkoi välivuoden jälkeen taas Slap Shot-kiekkoleiri.  06:set ovat ensimmäistä kertaa leirillä mukana ja sen huomasi jo sunnuntai-iltana: täpinät olivat, no, melko isot.

Kaikki tämä kuuluu uuden kauden alkuun. Sopiva tauko jääkiekosta sekä ohjatusta toiminnasta ja pojat odottavat jäälle pääsyä kuin joulupukkia jouluaattona.

Hyvänä tavoitteena kaudelle voisi pitää sitä, että oikeanlainen ”kiilusilmäisyys”, iloisuus ja ”täpinä” kestävät läpi koko kauden. Valmentajilta tämä vaatii kekseliäisyyttä ja heittäytymistä, jotta pelaajat jaksavat myös marraskuun räntäsateessa olla yhtä fiiliksissä kuin heinä-/ elokuun vaihteessa. Koutsit ovat koko kesän piirrelleet kuvioita vihkoihin ja miettineet mielessään tulevaa, joten ei hätää: marraskuu ei ole ongelma! Elokuun aikana valmentajat saavat työkalupakkeihinsa myös lisäannoksen uutta, kun valmentajakoulutus järjestetään jo kolmatta vuotta omassa hallissamme.

Jojot, huoltajat ja muut toimihenkilöt tekevät joukkueissa erittäin ansiokasta ja tärkeää työtä. Myös heitä koulutetaan ja jojokerho starttaa taas syksyllä. Jälkikasvumme harrastus onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla turvallisessa ilmapiirissä. Pidetään tästä kiinni ja muistetaan kiittää joukkueiden eteen uurastavia.

Perheiden mukana olo harrastuksessa on myös tärkeää. Jääkiekko on parhaimmillaan koko perheen harrastus. Jäähallilla vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat saavat uusia, usein pitkäaikaisia ystäviä. Innostuminen lajista samalla on sallittua.  Joukkuehenki rakentuu niin pukukopissa kuin vanhempien ryhmässä, ja kun molemmissa se on hyvällä mallilla, kaikilla on hyvä ja turvallinen olo joukkueissa. Jääkiekko on iloista ja reipasta toimintaa ja sen saa näyttää. ”Tää on vaan niin siistii”, kuten hallilla alkuviikosta kuulin.

Toivotan kaikille hyvää, iloista ja täpinäntäyteistä kiekkokautta 2016- 2017!

Hallilla nähdään,

Mika