7.2. Joukkueen rahat ja omaisuus

Kaikki joukkueen rahat ja omaisuus, jotka on maksettu, kerätty tai hankittu talkoita tekemällä on joukkueen käytössä olevaa seuran omaisuutta.

Jokainen joukkue on osa seuran kirjanpitoa omana kustannuspaikkanaan. Kausimaksun suuruuden päättää joukkueen vanhempainkokous joukkueenjohdon budjettiehdotuksen perusteella. Tarkoitus on, että kausimaksu on kohtuullinen, ja suurin osa joukkueen tarvitsemasta rahasta kerätään talkoita tekemällä, kausijulkaisuun ilmoituksia myymällä jne.

Vuosittain julkaistavaan kausijulkaisuun ilmoituksia keräämällä voi kartuttaa joukkueen varoja ja samalla vähentää rahana maksettavan kausimaksun määrää. Osallistumalla joukkueen järjestämiin talkootöihin, joiden tuotto kertyy koko joukkueen hyväksi, voidaan vaikuttaa kerättävän kausimaksun suuruuteen.

Talkootyö on luonteeltaan tilapäistä tai satunnaista, ilman toimeksiantajan työnjohtoa tai valvontaa suoritettavaa ja ilman erityistä ammattitaitoa vaativaa työtä, johon toimeksiantaja ei saa nimetä tai hyväksyä talkooväkeä. Työn suorittajat eivät voi ”korvamerkitä” hankkimiaan varoja omaan käyttöönsä esimerkiksi omien matka- ja harrastuskulujen maksamiseksi. Pitkäaikainen, jatkuva, laaja talkootyö saatetaan lukea verotettavaksi yritystoiminnaksi. Kaiken talkootyön hyväksyy etukäteen seuran hallitus.

Perhettä, jolla on taloudellisia vaikeuksia, tulee joukkueen mahdollisuuksien mukaan auttaa niin, että pelaajan ei tarvitse lopettaa pelaamista. Tätä varten on seurassamme käytössä Tsemppirahasto. Tsemppirahaston osalta vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan GrIFK:n hallituksen puheenjohtajalle. Samoin GG:ltä voi hakemuksesta saada avustusta harrastuksesta aiheutuvien kustannusten kattamiseksi perheen taloudellisen tilanteen heiketessä joukkueenjohtajan kautta. Joukkueenjohtaja osoittaa hakemuksen GG:n joukkueenjohtajalle.

Päivitetty 26.3.2024